OSTİM ÇELİK AĞ
ÇELİK AĞ

Çelik Ağ Hakkında Bilgiler

Çelik ağ Yüzey kaplaması sistemleri şev başında yapılacak tepe ankrajlarına çelik halat vasıtası ile monte edilmekte olup yük tepe çelik halatına taşıtılmaktadır. Salt Çelik Grid malzemelerinin yetersiz geldiği noktalarda düşmesi muhtemel blokların yapılacak hesaplamalar neticesinde yüzeyde yapılacak enine ve boyuna güçlendirmeler ile taşıtılması firmamızın sunduğu alternetifler arasındadır.

Otoyollarda, demiryollarında, belediyelerde ve idarelerde kaya ve taş düşmelerine karşı çelik gridler (çelik tel ağlar) veya özel tasarlanmış kaya bariyerleri kullanılmaktadır. Kullanılacak olan çelik grid (tel ağ, çift bükümlü hegzagonel şekilde imal edilmiş) malzemesi yüzey yapısına göre özel ankraj sistemleri ile kombine edilerek çözüm üretilebilmektedir.

Burada hedef kaya ve taş düşmelerine karşı yeterli seviyede güvenliği sağlamaktır. Konu ile ilgili olarak yapılacak ankrajlara gelecek yükler hesaplandıktan sonra ilgili gözenek açıklığına ve tel kalınlığına karar verilmektedir. Bariyerlerde durum biraz daha farklı olup düşmesi muhtemel kayaçların düşme rotaları belirlendikten sonra ilgili enerji seviyesine ve kayacın o noktadaki sıçrama yüksekliğine, hızına göre bariyer seçimi yapılabilmektedir.

Karayolu, Demiryolu ve  yapım ve bakımında gevşek kaya ve molozların yuvarlanmasını engelleyerek, şev stabilitesi sağlamada başvurulan yollardan birisi de çift bükümlü, altıgen gözenekli çelik grid kullanmaktır. Bu yöntemle dengesiz büyük parçalar yerlerinde tutulurken, zamanla gözeneklerin içinden yetişen bitkiler sayesinde şev stabilitesi arttırılmaktadır.


Kullanılabilecek çelik grid ile ilgili başlıca hususlar aşagıdadır:

◦ Çelik Gridler, kolay gevşemez, dağılmaz ve sıkıştırdıkları kaya , taş ve molozlar kurtulamaz.
◦ Galvaniz kaplama teller paslanmaya mukavim ve uzun ömürlüdür. (30 sene)
◦ Esnek ve Kolay yerleştirilebilir

Kolay taşınabilme ve serilebilmeleri için 25 m veya 50 m uzunlukta olabilen rulolar 4 m genişliğe üretilebilir. Çok özel durumlarda havadan helikopter ile taşıma gerekmesine karşın, genelde şev başında özel ankrajlar ile tespit edildikten sonran aşağıya salınan rulolar birbirlerine aynı kalitede ve daha güçlü halatlar ile örülür. Çelik Gridlerin Çelik Halatlarla Güçlendirilmesi; Çelik Ağların (Çelik Grid) halatlar ile güçlendirilmesi ile oluşan ürün Çelik Kompozit Grid olarak adlandırılmaktadır. Çelik Grid uygulamasının akabinde yüzeyde ve ek noktalarında ekstradan mukavemet arttırıcı 8,00 mm lik çelik halatlar ile güçlendirme yapmak sistemin taşıma kapasitesini arttıracaktır. Kullanılacak 1770 N/mm2 mukavemetinde çelik halatlar sadece çelik grid ile taşınamayacak büyüklükteki blokları da tutacaktır. Aynı zamanda yan yana rulolarda bindirme yaparak halat örgü yapılması ileride oluşabilecek ek yerleri açılması riskini de ortadan kaldıracaktır. Kullanılması planlanan yüzey ankrajları mevcut çelik halat örgü ile birlikte çalıştırılmalı böylece halatlar yüzey ankrajlarından destek almalıdır. Ancak yüzeyin masif olmadığı kısımlarda hiçbir tip yüzey ankrajı kullanılmamalıdır.

 

Kafes ağı, çelik ağ çelik grid yüksek korozyon direncine, yüksek mukavemete ve sünekliğe sahip düşük karbonlu çelik telden veya mekanik olarak dokunmuş PVC ile kaplanmış çelik telden yapılmıştır. Ağdan yapılmış kutu yapısı kafes ağıdır. çelik ağ ASTM ve EN standartlarına göre, kullanılan düşük karbonlu çelik telin çapı mühendislik tasarım gereksinimlerine göre değişmektedir. Genellikle 2,0-4,0 mm arasında, kafes telinin çekme mukavemeti 38 kg/m2'den az değildir, metal kaplamanın ağırlığı genellikle 245 g/m2'den yüksektir ve kafes telinin kenar çizgisinin çapı genellikle örgü telden daha büyüktür. Çelik telin telli çelik grid kısmının metal kaplamasının ve PVC kaplamasının zarar görmemesini sağlamak için bükülmüş tel tel parçasının uzunluğu 50 mm'den az olmayacaktır.

Çelik ağ avantaj

1. çelik ağ Esnek yapı, eğim değişimine yok edilmeden uyum sağlayabilir ve sert yapıdan daha iyi güvenlik ve stabiliteye sahiptir.

2. Güçlü anti-scouring yeteneğine sahiptir ve 6m / s'ye kadar maksimum akış hızına dayanabilir.

3. Yapı doğada geçirgendir ve yeraltı suyunun doğal işlevine ve filtreleme işlevine güçlü bir kapsayıcılığa sahiptir. Sudaki asma maddeler ve çamur, doğal bitkilerin büyümesine ve orijinal ekolojik çevrenin kademeli olarak restorasyon edilmesine elverişli olan kaya dolgu derzlerinde biriktirilebilir.

Amaç:

Yapı eğim desteği, temel çukuru desteği, dağ kaya yüzeyi asılı ağ derzleme, eğim dikimi (yeşilleme), çelik ağ demiryolu Otoban izolasyonu ve blokajı için kullanılabilir. Ayrıca nehirlerin, barajların ve deniz duvarlarının erozyon koruması için kafesler ve ağ paspasları ve rezervuarlar ve nehir kapatma için ağ kutuları haline getirilebilir.

Nehirleri ve taşkınları kontrol etmek ve yönlendirmek

Nehirlerin en ciddi felaketleri, su akıntılarının erozyonundan kaynaklanan nehir kıyılarının tahrip edilmesi, sel ile sonuçlanması, çok sayıda can ve mal kaybına ve toprak erozyonuna neden olmasıdır. Bu nedenle, yukarıdaki sorunlarla başa çıkmada, ekolojik şebeke yapısının uygulanması, çelik ağ nehir yatağının ve bankanın kalıcı olarak korunmasını sağlayan en iyi çözümlerden biri haline gelir.

Kanal kanal nehir yatağı

Kanalın inşası eğim ve nehir yatağının stabilitesini içerir. Bu nedenle, ekolojik şebeke yapısının seçimi, geçtiğimiz yüzyılda birçok doğal nehir rekonstrüksiyonu ve yapay kanal kazısında kullanılan ana yöntemdir. Nehir kenarlarını veya nehir bezlerini etkili ve kalıcı bir şekilde koruyabilir. Ayrıca, çelik ağ özellikle çevre koruma ve su kalitesi bakımında revetment ve eğim koruması

Ekolojik ızgara yapısının uygulanması nehir revetment ve eğim çelik ağ ayak korumasında çok başarılı bir örnektir. Ekolojik Şebekenin avantajlarına tam oyun verir ve diğer yöntemlerin elde etmenin ideal etkisini elde eder.

 

Çelik Ağ Sistemleri
Çelik Ağ Sistemleri

Adres

Melih Gökçek Caddesi 1518 Sk. No:96 Yenimahalle/Ankara

AnkaraPanelCit.com
© 2021